Ketojenik Diyetin Yaz Sağlığınıza Faydaları

Ketojenik Diyetin Yazın Sağlığınıza Faydaları

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik diyetin sadece kilo kaybı değil, enerji dengesi ve mental sağlık açısından da önemli faydalar sunduğunu belirtti. Yüksek yağ ve orta protein içeriğiyle tokluk süresini uzatan bu diyet, sık acıkma ve ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azaltarak yaz aylarında daha dengeli bir enerji düzeyi sağlayabilir.

Hüma Hastanesi’nden Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında detaylı bilgiler verdi. Karbonhidratları azaltıp, yağları birincil enerji kaynağı haline getiren bu beslenme biçimi, vücudu ‘ketozis’ durumuna sokarak yağların enerjiye dönüşmesini sağlıyor. Özellikle yaz öncesi dönemde doğal yağ yakım süreci, form tutmak isteyenler için cazip bir seçenek olabilir.

Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor

Bozoklu, ketojenik diyetin yüksek yağ ve orta protein içeriği sayesinde tokluk süresini artırdığını ve sık acıkma ile ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azalttığını belirtti. Bu durum, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde avantaj sağlayabilir. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durulması, cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek daha sağlıklı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilir.

Bozoklu, diyete başlarken karbonhidrat alışkanlıklarından uzaklaşmanın zor olabileceğini ancak karnabahar tabanlı pizzalar, badem unuyla yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle ketojenik diyetin keyifli hale getirilebileceğini söyledi. Her bireyin vücut yapısının farklı olduğunu vurgulayan Bozoklu, beslenme uzmanına danışmanın sürecin güvenli ve etkili olmasını sağlayacağını belirtti.

Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın

Bozoklu, yaza daha enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu ancak her adımın bilinçli atılması ve kişiye özel bir planla ilerlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir