Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

Kalp Sağlığı Belirtilerine Dikkat!

Kalp damar hastalıkları, genellikle fark edilmeyen belirtiler nedeniyle ilerleyebilen ve ciddi sonuçlara yol açabilen rahatsızlıkların başında gelir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai, kalp sağlığı belirtilerine dikkat çekiyor.

Dr. Bhakai, hafif egzersiz sonrası aşırı terleme, bacaklarda şişlik, göğüs ağrısıyla birlikte mide bulantısı ya da sabahları yorgun uyanma gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, eğilip kalkarken zorlanma, aniden ayağa kalktığınızda baş dönmesi ya da merdiven çıkarken nefes darlığı hissi gibi belirtiler de kalp sağlığına işaret edebilir.

Belirtiler genellikle göz ardı ediliyor

2.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların yarısından fazlası belirtilerin kalp sağlığıyla ilişkili olabileceğini düşünmüyor. Ancak Dr. Bhakai, herkesin sağlıklıysa iki kat merdiveni zorlanmadan çıkabilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Dr. Bhakai, “Kalp sağlığımızın sinyallerini genellikle fark ederiz ama önemsemeyiz. Kalp sağlığımız için düzenli kontroller yapmamız gerekiyor,” diyor.

Her yaşta kalp sağlığı önemli

Araştırma, insanların %13’ünün kalp rahatsızlıklarının ileri yaşlarda görüleceğini düşündüğünü gösteriyor. Dr. Bhakai ise her yaşta kalp sağlığı riski olduğunu belirtiyor ve Covid-19 sonrası dönemde miyoperikardit gibi durumların her yaştan insanı etkileyebileceğini hatırlatıyor.

Kardiyologlara Göre Göz Ardı Edilmemesi Gereken 10 Kritik Belirti

  • Ayağa ani kalkışta baş dönmesi
  • Tekrarlayan nefes darlığı
  • Eğilip doğrulmada güçlük
  • Çarpıntı
  • Göğüs sıkışması
  • Sol kolda ağrı
  • Ayağa kalkmada zorluk
  • Göğüste rahatsızlık (baskı dışında)
  • Bacaklarda şişlik
  • Yüksek kalp atış hızı

Kalp sağlığınızı korumak için bu belirtileri önemseyin. Eğer belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak için vakit kaybetmeyin!

Related Posts

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.