Partnerinle Empati Kurmanın Cinsel Hayatınıza 10 Faydası

Sağlıklı bir cinsel yaşam için partnerlerin birbirine açık olması gerekir, bu açıklık ise ancak empati ile sağlanabilir. Çünkü empati, sanılanın aksine sadece günlük hayatta işine yaramaz. Aynı zamanda cinsel deneyimde de büyük değişimlere yol açar. Yani, sadece ufak birkaç dokunuşla yaşadığın cinselliği tamamen değiştirmen mümkün.

Nasıl ve neden diyorsan, gel seni içeriğe alalım! ?

1. Yargılamama

Empati kurabilmenin en önemli yanı, karşı tarafı anlamanı ve kendini onun yerine koymanı sağlamasıdır. Hayatın pek çok aşamasında işine yarayan bu özellik, partnerinin bazı davranışlarını yargılamanı önleyerek aranızdaki bağı kuvvetlendirir. Böylece birbirinize karşı negatif duygular geliştirmeden seks hayatınızdaki bazı konulara odaklanabilirsiniz.

2. Rahatlık

Partnerler arası açıklık her zaman önemlidir, bu açıklığın anahtarı ise empati kurabilmekte saklıdır. Çünkü empati, birbirinizi daha iyi anlamanızı sağlayarak birbirinizin yanında rahat etmenize yardımcı olur. Bu durumda kendi fantezilerinden ve isteklerinden çekinmeden bahsetme şansın olur. Fakat aynı şeyi onun için de yapman gerekir. ✌️

3. İç Dökme

Empatiyi bir iç döküm aracı olarak da kullanabilirsin çünkü her zaman paylaşılan şeyler mutlu olmak zorunda değildir. Aksine onun yanında ağlayabilmek veya onun sana içini dökmesini sağlamak, birbirinize çok daha farklı bir seviyede temas etmenize yardımcı olur. Bu da karşılıklı anlayış kapasitesini artırdığından olumsuz duyguları kısa sürede bertaraf etmenizi ve sağlıklı cinsellik için gereken adımları atmanızı sağlar.

4. Özen Gösterme

İyi bir empat, karşısındakinin isteklerine karşı ekstra dikkatlidir. Günlük hayatta fazlasıyla gurur okşayıcı olan bu özellik yatakta da aynı şekilde çalışır. Yani çiftler empati kurarak birbirlerinin isteklerini, o henüz dile getirmeden anlayabilir ve gerekli hamleleri yapabilirler. ?

5. Senkronizasyon

Aranızda empatiyle desteklenen bir bağ olduğunda, ister istemez mükemmel bir uyum da oluşur. Artık cümlelere gerek kalmadan anlaşabilir ve kendinizi tamamen ana bırakabilirsiniz. Bu da mükemmel senkronizasyon ve ten uyumu için gayet yeterlidir. ?

6. Farkındalık

Empati kurarak cinsel hayatındaki sorunları tespit etmen de mümkün. Çünkü her zaman her şey güllük gülistanlık olacak diye bir şey yok. Bu tip sorunların yaşanması çok normal fakat asıl önemli olan, sorunları arka plana atmamak ve yoklarmış gibi davranmamak. Empati kurarak hem kendi çekincelerin hem de partnerinin sıkıntıları hakkında çok daha bilinçli davranman mümkün. ?

7. Orgazm Sürekliliği

Empati; çiftlerin birbirini daha iyi tanıyarak daha uyumlu olmasını sağladığından, tek kerede yaşanan orgazm sayısını artırmada da etkilidir. Hangi noktaya nasıl dokunman gerektiğini veya tam tersini empati sayesinde kavrayabilir ve cinsellikten beklentilerini tamamen başka bir boyuta taşıyabilirsin. ?

8. Güven Duygusu

Bir ilişkide güven duygusu sağlandığında bu cinsel hayatı da romantik bağı da etkiler. Çünkü güven inşa edilmediğinde karşımızdaki partnerimize karşı kendimizi korumaya almaya çalışırız. Bu da kendimizi baskılamamıza sebep olabilir. O sebeple empati yoluyla güven duygusunu oluşturmak önem taşıyor. ✨

9. Hareket Kapasitesi

Bu kadar fazla uyum, anlayış ve farkındalık sayesinde cinsel hayatında çok daha farklı bir evreye girmen kaçınılmaz. Çünkü kendinizi, karşı tarafın yerine koymayı başarabildiğiniz zaman, seks hayatınızda artık daha farklı şeyler denemeye de açık olursunuz. Bu da bir süre sonra hayatına bambaşka hareketlerin ve pozisyonların girmesini sağlar. Dolayısıyla empati, seks hayatını fazlasıyla renklendirir ve seni yeni bir rutine sokar. ?

10. Destek Olma

Genel olarak empati, karşındaki kişinin isteklerini ve kendi isteklerini çok daha basit ifade etmeni sağlar. Aranızda söze gerek olmayan bu kadar güçlü bir dil bulduğunuz zaman, artık cinsellikle ilgili bazı konular bir sorun olmaktan çıkar. Yani, kendini iyi hissetmediğinde açıklama yapman veya kimseye söyleyemediğin farklı beklentilerini ondan saklaman gerekmez. Birbirinize sürekli destek olduğunuz böyle bir düzlem, ister istemez seks hayatını çok daha rahat, esnek ve zevkli hale getirir. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort